RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Грицака розповіли про тортури заручників у полоні бойовиків на Донбасі

Майже всі військовослужбовці, які перебували в полоні у бойовиків, піддавалися тортурам. Таку інформацію повідомили в СБУ після опитування 1400 військових, яких вдалося врятувати від терористів.

Про це пише ЛІГА.net.

Керівник апарату СБУ Олександр Ткачук розповів, що найбільше тортурам піддавалися артилеристи, десантники, добровольці і розвідники. Страшні свідоцтва бійців говорять про те, що терористи застосовували щодо полонених нелюдські методи тортур. Бойовики практикували ампутацію кінцівок, удушення, тортури електрострумом, побиття палицями і прутами. Бували випадки, коли полонених українських бійців змушували вбивати своїх побратимів, які також виявилися заручниками бойовиків.

Деяких полонених змушували переходити на бік ворога і співпрацювати з представниками російських спецслужб. 76 випадків переходу на бік бойовиків вдалося припинити, а ось 27 воїнів після полону перейшли на бік ворога і беруть участь у бойових діях.

Як повідомляв "Апостроф", українського полковника, якого звільнили з полону на Донбасі, затримали за підозрою у співпраці з ФСБ.