RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

СБУ заявила про загрозу скоєння теракту прихильниками ІДІЛ

Члени групи, які раніше брали участь у бойових діях на Північному Кавказі і в Сирії, планують здійснити в Україні теракт, підірвавши автомобіль з вибухівкою.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень, де наводиться прохання слідчих СБУ на адресу Шевченківського суду Києва заарештувати закордонні паспорти декількох осіб, причетних до терористичної організації "ІДІЛ".

Зазначається, що в групу входить до 15 осіб.

У членів групи є вогнепальна зброя. Також повідомляється, що вони займаються вимаганням грошей у вихідців з мусульманських країн, які тимчасово перебувають в Україні (зокрема, у Вінницькій, Київській, Одеській, Харківській та Херсонській областях). Отримані гроші використовуються ними для фінансування ІДІЛ за кордоном.

СБУ звернулося до суду з проханням арешту документів 14 грудня. В українських спецслужб є відомості, що угруповання має намір підірвати авто в громадському місці. Також відомо, що безпосередній виконавець вже отримав вибуховий пристрій.

Як повідомляв "Апостроф", на початку року вибухнув скандал навколо нібито існуючої під Дніпропетровськом бази терористичного угруповання "Ісламська держава".

За матеріалами "Вести-Україна"