RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Затримання окупантами українця на кордоні з Кримом: прикордонники дали коментар

На кордоні з окупованим Кримом співробітники ФСБ затримали українця, який їхав на територію півострова.

Про це повідомило російське агентство "РИА Новости" з посиланням на так зване кримське прикордонне управління ФСБ.

Затриманому українцю був заборонений в'їзд в Росію до 2019 року. Представники російської сторони запевнили, щоб обійти заборону, чоловік змінив прізвище і паспорт у Новій Каховці. Громадянина України помістили під варту. Йому загрожує штраф, або позбавлення волі строком до 4 років.

Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян прокоментував це повідомлення. "Ми бачили цю інформацію. Зараз ми її в міру можливостей перевіряємо. Ситуація полягає в тому, що ми не підтримуємо жодних контактів з представниками країни-окупанта на території Криму. У нас з ними обмін інформацією відсутній, тому зараз ми не можемо підтвердити чи спростувати це затримання", - сказав Слободян в коментарі "Апострофу".

Нагадаємо, затримання українців на окупованому росіянами півострові не є рідкістю. У середині грудня на адміністративному кордоні Херсонської області та окупованого Криму були затримані два громадянина України.

Як повідомляв "Апостроф", на думку спікера у справах АТО Андрія Лисенка, 10 тисяч осіб, які проживають на території окупованого півострова, можуть у будь-який момент стати шпигунами і диверсантами за версією РФ.