RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У мережі висміяли звинувачення на адресу затриманого в Криму адвоката

Затриманого в окупованому Бахчисараї адвоката Еміля Курбединова судитимуть за публікацію у соцмережі за червень 2013 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Підозрюють в правопорушення за публікацію у Фейсбуці 2013 року. Відео з мітингу Хізб ут-Тахрір в Криму", - написав він.

"Виступає співробітник ЦПЕ, який переглянув сторінку Еміля аж до 2012 року не тільки в контакті, але і в фейсбуці. Це ж треба так старатися, болісно довго сидіти за комп'ютером. Причому ретельно зроблені скріншоти", - написав у соцмережі активіст Осман Аримф.

"А ось це по-справжньому цікаво. Презерватив на глобус, в сенсі дії КК РФ в просторі, у нас натягували і раніше. А тут ще й на календар", - прокоментував у своєму Facebook звинувачення на адресу Курбединова російський адвокат Ілля Новіков.

Раніше адвокат Джеміль Темішев повідомив, що Курбединова мають намір судити за статтею "Пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічне демонстрування яких заборонені федеральними законами".

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Марк Фейгін у зв'язку із затриманням в Криму Курбединова і Полозова (пізніше був відпущений) зазначив, що кампанія тиску на адвокатів, яку веде ФСБ, зайвий раз доводить, що на самому верху затверджено план остаточної зачистки півострова як від нелояльних кримських татар, так і від всіх інших супротивників анексії.