RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В ОБСЄ нарахували тисячі вибухів біля Авдіївки

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за добу 29 січня зафіксувала понад 2300 вибухів, переважно в районі трикутника Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт.

Про це йдеться в звіті місії.

Щодо ситуації в Авдіївці та прилеглих районах відзначається, що камера СММ в Авдіївці зафіксувала численні вибухи невизначеного походження, трасуючі снаряди і пролітаючі снаряди в 2-6 км на південний схід, при цьому спочатку було зафіксовано 15 снарядів з північного заходу на південний схід. Після цього, за період часу більше двох годин, камера зафіксувала 28 вибухів невизначеного походження в 4-6 км до схід-південний схід і південний схід. Перебуваючи в Авдіївці більше чотирьох годин, спостерігачі чули 416 вибухів невизначеного походження в 2-5 км до схід-південний схід, а також множинні черги з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В рамках моніторингу відведення озброєння місія зафіксувала озброєння, розміщене в порушення ліній відведення, як з боку українських військових, так і бойовиків.

"СММ ОБСЄ спостерігала танки і гаубиці біля Авдіївки, в порушення відповідних ліній відведення, зенітно-ракетний комплекс біля Ганнівка", - йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ в Twitter.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про підготовку до можливої евакуації жителів Авдіївки.