RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Гіві, Моторола та інші. Вбивства ватажків "ДНР" та "ЛНР"

8 лютого з ранку стало відомо про загибель ватажка терористичного угруповання "ДНР" "Сомалі" Михайла "Гіві" Толстих. Це чергова смерть бойовика високого рангу, хто загинув далеко від лінії боїв.

Кожен раз, з новою смертю своїх командирів в самопроголошених республіках звинувачують українські спецслужби і ДРГ. У той же час в українських владних верхівках і ЗМІ переважає думка, що це результати яких внутрішніх розборок або зачисток з боку російських кураторів.

1 січня 2015 року Олександра Беднов з позивним "Бетмен" був убитий разом з кількома охоронцями під час обстрілу його кортежу. Беднов недовго займав посаду "міністра оборони" в "ЛНР" і навіть намагався брати участь на виборах у невизнаній республіці. "Бетмен" і його поплічники підозрювалися у вбивствах, тортурах і викраденнях.

23 січня 2015 року через вогнепальної зброї було вбито Євгена Іщенко, "народний мер" Первомайська, разом з трьома "волонтерами" з Росії, які доставляли бойовикам "гуманітарну допомогу".

23 травня 2015 року, потрапивши в засідку по дорозі з Алчевська в Луганськ, був розстріляний Олексій Мозговий, який очолював угруповання "Привид". Разом з ним загинули кілька людей, в тому числі двоє мирних жителів. Мозковий часто критикував російських військових за операцію з Дебальцеве.

12 грудня 2015 року під час вибуху в авто був убитий Павло Дремов, "комендант" Стаханова, лідер "першого козацького батальйону в ЛНР. У цей час він нібито їхав на власне весілля. У Дремова були часті конфлікти з ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким.

19 вересня в підмосковному ресторані "Вітерець" був убитий лідер харківської терористичної організації "Оплот" Євген Жилін. Як повідомляли ЗМІ, кілер чекав на Жиліна за столиком в ресторані і відкрив вогонь як тільки він увійшов. Члени "Оплоту" активно брали участь в Антимайдані, а потім стали воювати на стороні "ДНР" і "ЛНР".

24 вересня 2016 колишнього "прем'єр-міністра" "ЛНР" Геннадія Ціпкалова знайшли повішеним у слідчому ізоляторі, де його тримали за підозрою в плануванні перевороту.

16 жовтня 2016 в ліфті власного будинку був підірваний один з ватажків "ДНР" Арсеній Павлов на прізвисько "Моторола". Це був один з найжорстокіших і медійних бойовиків в невизнаній республіці.

27 грудня 2016 року за невідомих обставин помер "міністр агропромисловості" "ЛНР" Сергій Литвин, який вважався близьким другом Ціпкалова.

27 січня 2017 помер перший ватажок "ЛНР" Валерій Болотов - у будинку в Підмосков'ї, від серцевого нападу. Його дружина заявила, що його отруїли на зустрічі в московському кафе. Болотов був першим "народним губернатором" ЛНР, потім його місце посів Плотницкий. Болотов стверджував, що його позбавили посади в результаті змови.

4 лютого 2017 в результаті вибуху автомобіля загинув глава "народної міліції" "ЛНР" Олег Анащенко. У "ЛНР" традиційно заявили, що це справа рук українських спецслужб, а через два дні навіть заявили про затримання майора ЗСУ, підозрюваного у вибуху. У Міноборони заявили, що всі військовослужбовці знаходяться на своїх місцях і нікого в "ЛНР" не затримували.

Крім того, багато високопоставлених ватажків в "ЛНР" і "ДНР" пропали безвісти. Козачий отаман Сергій Косогор, який відмовився підкорятися керівництву ЛНР, був вивезений в невідомому напрямку, а його будинок спалили. Також пропав безвісти Микола Козіцин, глава "козацької нацгвардії всевеликого війська донського", які контролювали велику частину території невизнаних республік. Також були безуспішні замахи на ватажків "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що блогери відзначилися яскравими фотожабами з приводу вбивства Гіві.