RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У поліції розповіли про кілера, який убив Вороненкова: опубліковано відео

Кілер, який убив у центрі Києва екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, поранив охоронця політика і зараз перебуває в лікарні під охороною і наглядом лікарів.

Про це в коментарі журналістам сказав радник глави МВС Зорян Шкіряк.

За його словами, Вороненков виходив з готелю разом зі своїм охоронцем. В цей час підбіг кілер і здійснив постріли з екс-депутата і його охоронця.

"Дві людини поранені, так як охоронець встиг відкрити вогонь у відповідь на стрілянину нападника і поранив його. Сам охоронець теж був поранений", - сказав Шкіряк.

Поки що особу затриманого не встановлено.

"Особисто я переконаний в тому, що це може бути і виглядати як цинічна показова помста, страта з боку російських спецслужб, яка була скоєна за вказівкою з Кремля як розправа над людиною, яка давала покази, які розкривали всю сутність провокацій російської влади на території України. В тому числі того, що стосується правління режиму Януковича і його безпосередньої співпраці з Путіним", - додав він.

Нагадаємо, у своєму останньому інтерв'ю Вороненков зізнався, що напередодні голосування в Держдумі з питання "приєднання" Криму, йому надходили прямі погрози, які змусили його віддати голос на підтримку анексії.

В даний час "Апостроф" стежить за подіями, пов'язаними з вбивством Вороненкова. Раніше "Апостроф" публікував фотографії з місця події.