RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

СБУ звільнила під Черніговом з рабства 200 осіб: опубліковано фото і відео

Служба безпеки України викрила на Чернігівщині організовану злочинну групу, що незаконно позбавила волі та катувала понад двісті осіб та діяла під прикриттям центру з реабілітації наркозалежних. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Організатори "бізнесу" приймали замовлення на примусове "лікування" у так званому реабілітаційному центрі людей, які, на думку їх родичів чи знайомих, страждають від наркотичної, алкогольної або іншої залежності.

Жертви зловмисників утримувались у бараках та підвалах, до них застосовувались тортури, вони не могли самостійно покинути місце перебування, за ними постійно спостерігали наглядачі "центру".

Крім того "реабілітантів" примусово змушували працювали на деревообробному виробництві, сільськогосподарських та будівельних роботах на користь власників "центру".

У результаті спецоперації співробітники СБУ звільнили понад двісті незаконно утримуваних "реабілітантів", які вже підтвердили факти катування та нанесення їм тяжких тілесних ушкоджень. Також затримано двадцять двох наглядачів, у тому числі трьох осіб, які виконували організаторські функції.

Під час обшуків правоохоронці виявили знаряддя тортур, а в кабінеті засновника "центру" – бойову гранату РГД-5 та травматичну зброю.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше у Курганській області РФ фермера засудили до восьми років ув'язнення через використання двадцяти рабів у своєму господарстві.