RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

СБУ викрила екс-чиновника з оточення Азарова у спонсоруванні бойовиків ДНР

Співробітники СБУ викрили колишнього високопоставленого податківця Віктора Шейбута і його дочку Катерину у фінансуванні терористів "ДНР".

Про це повідомив керівник апарату голови СБУ Василь Ткачук.

"Встановлено, що до каналу фінансування "ДНР" причетний колишній чиновник часів Януковича, який обіймав одну з керівних посад в податковій службі і був досить близький до тодішнього прем'єр-міністру Миколи Азарова. Його звуть Віктор Шейбут. Також встановлено, що до цієї схеми причетна його дочка Катерина Шейбут", - повідомив Ткачук.

Він також розповів, що дочка колишнього податківця активно співпрацює з бойовиками "ДНР" і є секретарем так званого руху "Донецька республіка". У 2015 році вона незаконно заволоділа Донецьким лікеро-горілчаним комбінатом. Доходи від реалізації продукції отримували бойовики. Також з прибутку спонсорувався "Фонд Захарченко", тобто фактично сам ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

За словами Ткачука, великі кошти перевозилися і на підконтрольну Україні територію. У зв'язку з цим пройшли обшуки в будинках і банківських комірках сім'ї Шейбутів. В ході заходів була знайдена готівку в сумі близько 1 мільйона доларів, 130 тисяч євро і до одного кілограма золотих злитків.

Дії здійснювалися в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками ст. 110 зі значком 2, Кримінального кодексу (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Як повідомляв "Апостроф", у Херсонській області СБУ викрила комерційну структуру, яка фінансувала ватажків "ДНР".

За матеріалами УНІАН.