RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зона техногенного лиха: журналіст передрік сумне майбутнє для Донбасу

Неналежна робота промислових підприємств Донбасу може призвести до того, що в недалекому майбутньому ці території перетворяться на зону техногенного лиха.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст Юрій Бутусов, звертаючи увагу на статтю про екологічні проблеми Донбасу в російському ЗМІ.

"Реальний кошмар - під Єнакієвим в 1979-му був проведений підземний ядерний вибух на шахті "Юний комунар", і шахта ця зараз підтоплюється разом з вмістом - радіоактивними елементами, а під Горлівкою підтоплюється шахта ртутного комбінату! Російські ЗМІ розповіли про страшні наслідки вторгнення Росії на Донбас і окупації промислових районів - окупанти повністю припинили відкачування води з шахт, і не збираються рятувати регіон. Шкода, що про це російські ЗМІ не писали в 2014-му", - пише Бутусов.

Далі він наводить уривок зі статті, в якому зазначається висока ймовірність екологічної катастрофи на Донбасі з перерахуванням наслідків.

Підсумовуючи, Бутусов зазначає, що стаття обов'язкова для прочитання прихильникам "російського світу" і російського військового вторгнення на Донбас, щоб усвідомити "до чого призвела афера Путіна".

Як повідомляв "Апостроф", експертно-журналістська група Bellingcat заявила про загрозу хімічної катастрофи на Донбасі.