RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Росіяни спробували захопити український рятувальний катер поблизу Криму: опубліковано відео

Російський корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катера к районі Скадовська Херсонської області. Про це повідомила прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"24 квітня 2017 року під час проведення рятувальниками Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовську, штатних навчань російській корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катеру. Команда українського катеру не допустила захоплення судна", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві також розповіли подробиці інциденту. Так, кораблі Російської Федерації, що базуються в окупованому Росією Кримському півострові, наблизилися до українського рятувального катера і вийшли в ефір з вимогою "застопорить ход и лечь в дрейф".

Команда українського рятувального катера відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер знаходиться в територіальних водах України, після чого взяли курс на Скадовськ.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що екіпаж рятувального катера будуть нагороджені за їх професіоналізм і впевнені дії у позаштатній ситуації.

Нагадаємо, раніше народний депутат і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук розповів, як Росія в масовому порядку витісняє з окупованого півострова колишніх українських військових, які зрадили своїй присязі.