RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

​Відомий блогер яскраво порівняв окупований Київ і Донецьк

Відомий донецький блогер під ніком Фашик Донецький, який протягом трьох останніх років розповідає про сумні реалії життя на окупованій бойовиками території, побував у Києві і поділився враженнями від столиці.

У своєму блозі на сайті Обозреватель він пояснив величезну різницю між життям в Києві та виживанням під окупацією в Донецьку.

Зокрема, донеччанина вразило відсутність автоматників і п'яних військових на вулицях міста. Блогера здивувало, що вечорами в столиці кипить життя, в той час як у Донецьку після 21:00 людей на вулиці можна зустріти вкрай рідко.

Він також зазначив, що громадський транспорт в Києві працює допізна, в той час як у Донецьку з цим серйозні проблеми. "Відчуття, коли знаєш, що точно в твій дім не прилетить снаряд-безцінне", - каже блогер. Йому також сподобалося, що багато жителів столиці спілкуються українською мовою, а на радіо багато української музики, і майже немає шансону.

"Весь день облазив по Києву, але не побачив ні одного американця. Ні морських котиків, ні найманців з Гваделупи, нікого. Мабуть ховаються. Всіх перехожих киян доканував з проханнями показати дорогу, бо я з Донецька. Хоч би раз послали. Причому доканував проханнями російською мовою. Хто кого утискає в Києві – хз. Шибениці для російськомовних. Агов, ви де?", - каже блогер, згадуючи про потужну пропаганду, яку поширюють на окупованій території.

Для жителя Донецька було незвичним, що у столиці працює багато банків і банкоматів, а по вулиці не ходять патрулі.

"Поїзди - окрема тема. За роки окупації відвик від руху пасажирських поїздів. Дуже незвично бачити заклопотаних людей, які спішать не в бік дому", - підкреслив він.

Разом з тим, блогер відзначив величезну різницю в цінах на продукти, про що Фашик Донецький раніше вже писав.

Справив враження і наявність хорошого інтернету разом з працюючими операторами мобільного зв'язку.

"Не побачив ні одного п'яного солдата ЗСУ в Києві. Мабуть алкоголіків, про яких люто бреше Басурин, ховають прям за концтабором для російськомовних. Немає слідів від танків на асфальті. Дивно. Жодного Уралу з солдатами ЗСУ не бачив за весь час перебування в Києві. Люди в масках з калашами не стоять на перехрестях і шманають авто, коли їм заманеться. Це вражає", - каже блогер.

При цьому він резюмував: "Ніколи не пробачу росіянам того, що вони зробили з українським містом Донецьком. Цінуйте те, що маєте, жителі столиці, заздрю вам білою заздрістю".

Раніше "Апостроф" писав про те, що через три роки після так званого "референдуму" багато жителів Донецька усвідомили помилку і висловлюють прихильність до повернення до життя при українській владі.