RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Ейфорія видихалася: журналіст розповів про реальні настрої на окупованому Донбасі

Жителі окупованих міст Донецької області знаходяться на межі зубожіння, і ейфорія від псевдореферендума, проведеного три роки тому, практично вичерпалася.

Про це пише журналіст з окупованого Донецька у статті для "Апострофа".

Від зазначає, що настрої населення на окупованому Донбасі зараз далекі від захоплених, як це було, наприклад, у 2015 році. Відсутність гуманітарки, мізерні пенсії та зарплати стали реальністю в Донецьку.

Вчитель однієї з донецьких шкіл Віталій Єгоров розповідає, що за три роки після фейкового референдуму нічого з обіцяного самопроголошеною "владою" не збулося, тому люди вже клянуть "ДНР" і Росію.

Журналіст пише, що знайти тих, хто ходив на референдум 11 травня, вже важко: "Кого не запитай — не ходив, виїжджав з міста, не голосував". Він зазначає, що на 11 травня, річницю референдуму", в ОРДЛО призначений офіційний вихідний. В цей день на окупованих територіях скасують комендантську годину і проведуть "патріотичні" ходи, марші, концерти. "Приїдуть чергові кислі зірки російської естради — Буйнов, "Челсі", Олександр Маршал, "Міраж". Все в подиві — звідки дістали цей нафталін? Раніше Бейонсе і Ріанна до нас приїжджали, а тепер Буйнов", — каже донеччанка Ганна Шаповалова.

Детальніше про розчарування жителів окупованих мiст Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа".