RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​У Росії скандал через жорстоке затримання поліцією матері з дитиною: у мережу потрапило відео

У російському Єкатеринбурзі відразу кілька співробітників поліції за торгівлю продуктами на вулиці влаштували жорстке затримання матері з дитиною.

Відповідне відео було опубліковано в соцмережах.

Видання Znak.com пише, що інцидент стався ще 1 червня. За однією з версій, жінка вийшла погуляти з дитиною, а коли той заснув, то вона стояла біля власної машини з відкритим багажником. У багажнику перебували пучки зелені. Користувачі мережі пишуть, що підозрілий чоловік погрожував жінці спалити її машину і пригрозив поліцією через торгівлю, яку вона влаштувала біля власного будинку. Відзначається, що проти такого "конкурента" виступив і продавець місцевого овочевого кіоску.

Після надходження скарги дільничному той без попередження викликав наряд ППС. Жінка до моменту прибуття вже взяла дитину на руки, після чого її з застосуванням фізичної сили заштовхали в машину поліції і доставили у відділення. Згідно цієї версії, жінку змусили підписати протоколи та кинули в камеру з бомжами до відправлення справи в суд.

Поліція стверджує, що за день до цього отримала сигнал про незаконну торгівлю з автомобіля. При цьому 31 травня дільничний порушника не застав, а у другий день побачив жінку, яка торгувала. За версією правоохоронців, співробітник поліції представився і "у ввічливій формі" попросив документи для перевірки. Поліцейські стверджують, що молода мати відповіла нецензурною відмовою.

У поліції заявили, що жінка нібито спеціально привертала увагу перехожих і не хотіла проходити в автомобіль ППС. Також, за версією силовиків, в камеру її не поміщали. У результаті жінка нібито визнала свою провину за чотирма статтями КоАП РФ, у тому числі непокора законному розпорядженню співробітника поліції. За це їй загрожує сумарний штраф до 9 тис. рублів.

Втім, користувачі соцмереж з обуренням відреагували на таке суворе затримання матері з дитиною.

Нагадаємо, не так давно в Москві розгорівся скандал через жорстоке затримання школяра, який публічно читав "Гамлета".