RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У ГПУ зробили резонансну заяву про страту бойовиками більше сотні людей на Донбасі

Свідки в кримінальному провадженні заявили про масові страти на Донбасі, які здійснювали бойовики "Л-ДНР" і військові РФ.

Про це свідчить відповідь Генеральної прокуратури України на запит "РБК-Україна".

Так, в даний час в досудовому розслідуванні допитані в якості потерпілих понад 900 осіб, які безпосередньо перебували в полоні і піддавалися тортурам, знущанням і нелюдському поводженню з боку представників терористичних організацій.

"Потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців і цивільних осіб, 121 з яких в даний час не ідентифіковано. Разом з тим, в ході розслідування виявлено факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" полонених військовослужбовців і цивільних осіб", - йдеться у відповіді.

Відзначається, що на цей час зі свідчень допитаних потерпілих ідентифіковані 13 осіб, які були вбиті учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Підкреслюється, що, згідно зі свідченнями, мали місце факти масових вбивств в містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі міста Іловайськ Донецької області.

Згідно з повідомленням, в причетності до вчинення вказаних злочинів в даний час слідчим шляхом перевіряються понад десять осіб з числа бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", а також військовослужбовців Збройних сил Росії.

Варто відзначити, що минулого літа в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини "Відповідальність за вбивства в Україні з січня 2014 по травень 2016 року" говорилося, що в результаті страт на Донбасі загинули кілька сотень людей.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні висміяли новину росЗМІ про захоплених на Донбасі російських найманців.