RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні на яскравих прикладах висміяли російську пропаганду

Військовий журналіст і координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець на конкретних прикладах пояснив, наскільки безглуздою є російська пропаганда.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Так, експерт пригадав, як одного разу терорист "ДНР" розповів в інтерв'ю російському телебаченню про супертанки "укропів" - "Чорні пантери". Тоді ж пролунала заява про нові міномети, які стріляють на позамежні дистанції, і практично беззвучні гранатомети.

"Загалом, (бойовик - ред.) ніс усіляку ахінею. Це все з пропагандистськими цілями було викладено в YouTube. Ну і, природно, стало надбанням широких верств громадськості, в тому числі з числа тих самих "укропів", про яких він говорив... Такого витонченого стьобу я не бачив ніколи!" - зазначив Машовець.

За його словами, це було ще крутіше, ніж зі знаменитим хлопчиком, прибитим на дошці оголошень в Слов'янську.

Не менш популярними став фейк росіян про негрів, які виходять ночами на блокпости в Маріуполі.

"Ідіотизм російської пропаганди можна перераховувати безкінечно. І польські негри з американським акцентом, танцюючі на БТРі, і турки в районі Станиці Луганської, ісламський батальйон "Сірі вовки", "укропи", які труять воду в Донецьку, добавки, здатні перетворювати українських військових в зомбі, віруси, які з безпілотників розпилювали над Луганськом", - додав Машовець.

Він уточнив, що, якщо зібрати всі фейки разом, то можна і книгу написати - щось в стилі Гашека про пригоди солдата Швейка, а то й не одну книгу.

Разом з тим, експерт зазначив, що є певна категорія людей, на яку розрахований такий інформаційний продукт.

"Я теж задаюся питанням, на кого розрахований цей інформаційний продукт. На людей якого рівня IQ розраховані ці снігурі, хлопчики в трусиках, карателі, які смажать російськомовних немовлят... Наскільки я розумію, хтось цю інформацію споживає. Причому в чималих кількостях ", - сказав Машовець.

Повну версію інтерв'ю експерта читайте в матеріалі "Апострофа": "Кремль жорстко замаскував тих, хто приймає рішення на Донбасі - Костянтин Машовець"