RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Масштабна хакерська атака: опублікований список постраждалих в Україні установ

У вівторок, 27 червня, найбільша хакерська атака, яка поширює вірус, який блокує роботу комп'ютерних систем, вразила українські банки, енергетичні компанії, інтернет-ресурси, локальні мережі та ряд інших великих підприємств.

Про це повідомляє УНІАН.

Так, були атаковані комп'ютерні системи "Ощадбанку", "Укргазбанку", банку "Південний", банку "ОТР", "ТАСкомбанк". Крім того, постраждали енергетичні компанії - ДТЕК, "Київенерго", "Укренерго", а також мережі АЗС.

Серед постраждалих від дій хакерів також - "Укртелеком", аеропорт "Бориспіль", "Укрзалізниця", держпідприємство "Антонов", "Укрпошта", "Київводоканал" і київський метрополітен.

За даними ЗМІ, серед великих компаній приватного сектора від вірусу постраждали "Нова пошта", мережа магазинів DIY "Епіцентр", промислово-будівельна група "Ковальська", основні українські мобільні оператори - "Київстар", Vodafone і Lifecell.

Крім того, постраждали медіаресурси, в тому числі - телерадіокомпанія "Люкс" (24 канал, радіо "Люкс"), канал ATR, медіаресурси холдингу UMH.

Не працюють комп'ютерні системи Кабінету міністрів і сайт уряду.

Про атаку заявила також приватна клініка "Борис" - пацієнти сьогодні не можуть потрапити на прийом. Серед мереж АЗС від вірусу постраждали WOG і ТНК.

Крім того, сайт і онлайн-табло аеропорту "Бориспіль" також не працюють, пасажирам рекомендовано уточнювати час вильоту у авіакомпаній.

Як повідомляв "Апостроф", масштабна кібератака вірусом Petya.A, яка сьогодні вразила Україну, поширюється і на інші країни, включаючи Іспанію, Великобританію, Данію та Індію.