RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Приступ люті: в Росії розповіли, чому Путін насправді зважився на захоплення Криму

Відомий російський політолог Станіслав Бєлковський пояснив, які мотиви керували президентом РФ Володимиром Путіним, коли він приймав рішення про анексію Криму.

Про це він розповів в інтерв'ю "Ехо Москви".

За словами експерта, російський президент досить консервативний.

"Він вважає, що будь-яка радикальна дія створює ризики, не виправдані її позитивними результатами", - зазначив Бєлковський, пояснюючи, що саме підштовхнуло Путіна до окупації Криму.

Політолог вважає, що головним фактором стала лють Путіна з приводу того, що його план примирення з Заходом не подіяв, хоча він помилував Ходорковського, провів амністію, за якою вийшли багато ув'язнених, включаючи "Пуссі Райот".

"І в підсумку жоден зі світових лідерів першої десятки не приїхав ні на відкриття, ні на закриття Сочинської Олімпіади. За день до закриття Олімпіади трапилася аварійна посадка вертольота Путіна в Сочі, що було піднесено як спроба замаху на нашого лідера, а на наступний день - революція в Україні", - зазначив Бєлковський.

Він підкреслив, що у Путіна почався напад люті, і він зрозумів, що треба діяти, поки війська НАТО не увійшли до Криму.

Як повідомляв "Апостроф", у результаті тиску країн Заходу на Росію і визнання ними факту російської військової агресії проти України Кремль змінив методи війни проти України, перейшовши до терактів на території нашої країни.