RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Глава Нацгвардії розповів, як інструктори з РФ вчать диверсантів і змушують "здавати іспити" на Донбасі

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров розповів, що у так званих ЛНР/ДНР є свої навчальні центри з підготовки диверсантів.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Туди російські інструктори приїжджають і їх готують. Потім - залік: "випускники" повинні пройти на нашу територію, щось показати, щось сфотографувати, когось убити ... Ось їх групи і ходять", - зазначив він.

Аллеров уточнив, що в більшій мірі це відбувається на ділянці від Попасної до Мар'їнки, частково - на лінії Волноваха - Широкино, трошки менше - в Станиці Луганській.

Генерал уточнив, що підтвердження того, що зараз на Донбас привозять курсантів з РФ складати іспити немає, хоча раніше вони дійсно проходили там бойові стрільби.

"Коли в районі Саур-Могили починалися сильні обстріли - вони тоді кордон перетинали. І з російської території курсанти стріляли, це у них "заняття", ледь не складання іспитів було - стрілянина по українських територіях", - сказав Аллеров.

Він додав, що на сьогоднішній день у них є розвідувально-диверсійні групи, які приїжджають з Росії - більш підготовлені, ніж ті, які сформовані з місцевих. Крім того, приїжджають снайперські групи.

Повну версію інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": "Перед війною головною метою Росії були не Донецьк і Луганськ, а інше місто - глава Нацгвардії".