RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Названо кількість військових втрат Путіна на Донбасі, щоб росіяни помітили війну проти України

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що війну проти України росіяни помітять тільки тоді, коли число втрат з боку РФ досягне 30-50 тис. осіб.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Тоді ця проблема прийде в кожен будинок, і її стане неможливо ігнорувати і розповідати про те, що вони нічого не знають. А до цього вони будуть терпіти. Це буде макросоціальна дія, яка торкнеться кожного і здійснить вплив на всю країну", - сказав експерт.

Арестович додав, що поріг терпимості, після якого навіть вище керівництво почне йти, - 50-80 тис. осіб, які будуть вбиті під час війни.

Разом з тим, він зазначив, що на сьогоднішній день складно оцінити втрати РФ в Україні - ніхто не рахує "іхтамнетів" і найманців.

"Я провів тиждень в АТО, і тільки на моїх очах убили людей 20, але це тихий тиждень, коли не ведуться активні бої. Втрати у них великі", - сказав експерт.

За його словами, Комітет солдатських матерів Росії при офіційних даних по Чечні в 4500 осіб нарахував 14500 загиблих. Зараз вони кажуть, що на Донбасі вбиті до 2000 кадрових російських військових. Додамо ще 2000 "іхтамнетов" і не менше 5000 найманців, сказав Арестович.

Він уточнив, що втрати РФ на Донбасі можна оцінювати в 4-5 тис. осіб, хоча реальні втрати набагато більші, з огляду на війну в Сирії - до 10 тис. осіб.

Повну версію інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": "У російських військових на Донбасі іноді знаходять цікаві документи".