RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Я б плюнув": син Шухевича різко відповів на заяви Польщі щодо Бандери

Український політичний діяч, син Романа Шухевича Юрій Шухевич відреагував на заяву Вітольда Ващиковського про накладення Польщею вето на потенційний вступ України в ЄС, якщо не будуть вирішені історичні питання.

Про це він повідомив в коментарі InfoResist.

За його словами, українська сторона теж може висунути ЄС ряд претензій, зокрема, згадати про те, що їх прийняли в ЄС незаконно. Крім цього, можуть бути й інші претензії.

"Наприклад, те, що вони реалізують, і ті фальсифікації, які вони робили. І те, що вони робили практично до українізації на Волині в 30-х роках, - то осадництво. Потім "операція Вісла". До речі, 11 млн німців - це також геноцид людей, яких вони вислали із західних земель", - зазначив він.

Шухевич уточнив, що однією з форм геноциду є масове переселення, виселення народу, що поляки зробили і з українцями, і з німцями.

"І я вважаю, що їх в такому випадку незаконно прийняли в ЄС, якщо вони не каються, а вони за це не каються", - сказав він.

Крім того, Роман Шухевич вважає, що поляки не є справжніми партнерами України, оскільки хочуть, щоб українці танцювали під їх дудку.

Відповідаючи на питання, який вихід із ситуації, український політичний діяч сказав: "Вихід? Знаєте що? Я б плюнув полякам в пику і вся ситуація".

На його думку, українці більше не повинні прогинатися перед іншими країнами.

Нагадаємо, в лютому 2017 року посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що питання героїзації лідера ОУН Степана Бандери в Україні жодним чином не вплине на польсько-українські відносини.