RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

АТО - це курорт: в Україні зробили несподівану заяву учасникам війни на Донбасі

Військовий експерт Олексій Арестович заявив, що АТО є "курортом для хлопчиків".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"АТО – це великий курорт для хлопчиків, великий піонертабір. Там свято неслухняності. Вони вириваються від дружин, від дітей, від тещ, їдуть туди, смажать м'ясо і живуть, як годиться нормальному українському козакові, в степу", - вважає експерт.

За його словами, солдатам і офіцерам, які знаходяться в зоні АТО, "в кайф те, що відбувається", і вони, як каже експерт, пошкодують про те, що війна закінчиться.

Однак Арестович підкреслив, що такі моменти не виключають втрат серед українських солдатів, але в АТО панує, як він висловився, чоловічий траур.

"Чоловічий траур сильно відрізняється від жіночого жалоби. Тут зчепивши зуби, і відразу починає вирішуватися завдання, як помститися. Такі собі "12 розгніваних чоловіків". А тут голосіння, сльози, соплі, "доки гинуть наші хлопці" і всяке таке", - сказав Арестович.

Він додав, що військовослужбовці значно легше переносять тяготи і втрати ніж суспільство, яке живе в безпеці і комфорті.

Читайте повну версію інтерв'ю з Олексієм Арестовичем для "Апостроф": "Українці воюють краще, ніж росіяни, від початку року в нас мінімум сім перемог".