RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Конфлікт між журналістами і силовиками в зоні АТО: з'явилася нова заява

Журналістка "1 + 1" Наталія Нагорна спростувала версію правоохоронців про причини інциденту в Мар'їнці Донецької області між силовиками, які несуть службу на стоп-контролі, і знімальною групою телеканалу.

Про це повідомляє "Детектор.Медіа".

За її словами, причиною конфлікту стала не відмова журналістів показати документи, а їх намір зафіксувати правопорушення, яке здійснювали люди в поліцейській формі.

Наталія Нагорна, яка була в складі знімальної групи "1 + 1" уточнила, що у журналістів була домовленість про співпрацю з прес-офіцером у Волновасі. Однак поблизу Мар'їнки авто, на якому чітко було позначено, що це машина "1 + 1", не пропускали люди з поліцейськими шевронами, але без жетонів.

Так, належним чином не представившись, вони пред'явили групі "1 + 1" претензії: мовляв, у водія пошкоджений паспорт. Водія оштрафували на 51 гривню, хоча проблем з ідентифікацією журналістів і співробітників каналу "1 + 1" не було. Однак у них відібрали документи.

Відзначається, що те, що ці люди називали "блокпостом", не було обладнане як блокпост. Крім того, інші транспортні засоби проїжджали повз безперешкодно. Справжній блокпост був розташований далі, за КПП Мар'їнки.

Нагірна підкреслила, що заяви поліції про відмову знімальної групи "1 + 1" проходити стандартні процедури перевірки документів є неправдою. Вона уточнила, що силовики вели себе дуже грубо.

"Наталію повалили обличчям на землю, над її головою перезаряджали автомат з нецензурною лайкою:" Ти, с... не воюєш! ". Один з "співрозмовників" вирвав у журналістів телефон, жбурнув на землю, намагаючись розбити. Незважаючи на це, шматок запису, на якому видно, зокрема, як виривають і кидають телефон, зберігся", - пише видання.

Після такого спілкування журналістам довелося в лікарні знімати побої.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Донецькій області затримали чоловіка, який встиг двічі повоювати як за українську армію, так і за бойовиків "ДНР".