RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Військовий експерт розповів, як в окупованому Луганську чекають приходу ЗСУ

Військовий експерт Олексій Арестович заявив, що у прифронтовій зоні проведення АТО є як проросійські, так і проукраїнські настрої.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"За моїми прикидками – я дуже багато часу провів у прифронтовій зоні, я бачив людей – 15-20% гостро не люблять нас", - сказав він, додавши, що дані показники залежать від географічного розташування: чим ближче до кордону з РФ, тим сильніше проросійські настрої.

Арестович поділився тим, що він почув від місцевих жителів, поки кілька годин провів у черзі на пункті пропуску в Станиці Луганській.

"[...] є 15-20% сильно проросійських, які ненавидять "укропов", 15-20% сильно за нас, вони з тієї сторони прийшли і при цьому не соромляться говорити, що вони за Україну, і є маса, якій начхати: "Дайте пенсії, зарплати і припиніть стріляти", - зазначив експерт.

Також він підкреслив, що місцеві жителі замість "якщо ВСУ зайдуть у Луганськ" стали говорити "коли ВСУ зайдуть у Луганськ".

"Вони не ставлять на цьому особливий акцент, а говорять вже як про факт, що збувся", - пояснив експерт.

Одна місцева вчителька, каже він, сказала, що так почали говорити два-три місяці тому навіть прихильники бойовиків "ЛНР".

Читайте повну версію інтерв'ю з Олексієм Арестовичем для "Апостроф": "Росія готує другу фазу наступу проти України, терміни вже відомі".