RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Справа про катастрофу Іл-76 під Луганськом: стали відомі важливі деталі

Прокуратура відкрила, а потім закрила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, службовими особами Генштабу ЗСУ в період з квітня по червень 2014 року.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на відповідь Генпрокуратури.

21 червня слідчий суддя Печерського районного суду Києва зобов'язав Головну військову прокуратуру ГПУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зазначені правопорушення. А вже 22 червня було відкрито справу за ч. 4 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах особливого періоду).

Проте в ГПУ звернули увагу журналістів, що ст. 426-1 була внесена до Кримінального кодексу лише у квітні 2015 року, отже, в період квітня-червня 2014 року її не існувало. Відповідно до законодавства, закон про кримінальну відповідальність, не має зворотної дії.

"У зв'язку з цим 12.07.2017 вказане кримінальне провадження закрито", – підкреслили в ГПУ.

Раніше адвокат Віталій Погосян, який представляє інтереси сімей загиблих військовослужбовців у збитому в червні 2014 року над Луганськом літаку Іл-76, заявив, що домігся відкриття кримінального провадження проти керівників АТО.

За інформацією адвоката, відомості про вчиненні ними кримінального правопорушення були включені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 426-1 КК України.

Як повідомляв "Апостроф", 27 березня 2017 року суд визнав винним у катастрофі Іл-76 під Луганськом генерала Віктора Назарова.