Зафіксовані в Україні нові випадки захворювання на ботулізм сталися через вживання рибних консервів промислового виробництва.
Про це у Facebook заявила головний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська.
Спеціаліст звернула увагу, що у зв'язку зі сформованою ситуацією були переглянуті рекомендації з профілактики ботулізму.
"Тепер, крім в'яленої, солоної або копченої риби, ковбаси, шинки та домашньої консервації, небезпеку становить і консервована продукція, куплена у магазинах та вироблена в промислових умовах", - зазначила Голубовська.
Вона радить дотримуватися правил приготування продуктів. У разі, якщо продукт викликає підозру, слід піддати його тривалый термічный обробці.
Також інфекціоніст нагадала про відсутність протівоботулінічної сироватки в регіонах і закликала українців дотримуватися рекомендацій по профілактиці смертельного захворювання.
Докладніше про ситуацію з ботулізмом читайте матеріал "Апостроф": "Українцям загрожує смертельна хвороба: з ліками великі проблеми".