RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Під Херсоном боєць АТО повісився після сповіді у священика-сепаратиста

У селі Громівка Херсонської області боєць АТО покінчив життя самогубством після сповіді у місцевого священика, відомого своєю антиукраїнською діяльністю.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила журналістка Любов Лагутенко.

"Боєць контужений був, пішов до церкви знайти душевну втіху. Після попівської сповіді прийшов і повісився. Можна тільки здогадуватися, що порадив йому провокатор з хрестом", - зазначила вона.

Журналістка підкреслила, що після цього пастир зажадав, щоб АТОшника не хоронили на сільському кладовищі.

"Хоча до сих пір не звертав увагу на самогубців - де хотіли, там ховали. Тут, швидше за все, політика - залякати селян, щоб не йшли захищати свою землю", - вважає Лагутенко.

Настоятель Свято-Покровського храму Херсонської єпархії УПЦ КП Сергій Чудінович підтвердив, що могила дійсно демонстративно знаходиться на краю кладовища. Разом з тим, він уточнив, що місцеві жителі зовсім не поділяють позицію "агента Російської православної церкви в Україні".

"Говорив з сільським головою. Він визнав, що в 2014 році цей батюшка, отець Олександр Павлик, здійснював антидержавну діяльність, висловлюючись як сепаратист, і його приїжджало сповідувати СБУ... Але, мовляв, з тих пір нічого такого не говорить", - додав Чудінович .

Як повідомляв "Апостроф", раніше військовий психолог розповів про реальну кількість самогубців серед воїнів і ветеранів АТО.