RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Військовий психолог розповів про реальну кількість самогубців серед воїнів і ветеранів АТО

Військовий психолог Андрій Козінчук, який працює з ветеранами і бійцями АТО з перших днів війни на Донбасі, заявив, що кількість випадків самогубств учасників АТО після повернення із зони бойових дій дійсно велика.

Про це він сказав в інтерв'ю "Аппострофу".

"Це багато. Але немає жодного військового конфлікту, де був би абсолютний нуль. Ця цифра дуже велика, але я не знаю, звідки вона вилізла, це дійсно так чи це щось надумане", - зазначив він, коментуючи слова глави МВС Арсена Авакова про 500 випадків самогубств.

На думку психолога, ця цифра може не відповідати дійсності і враховувати військовослужбовців, а не ветеранів. При цьому серед останніх самогубства відбуваються частіше.

"Вони трапляються з різних причин. Ніколи не буває так, що причина одна: лає командир - піду застрелюсь. Або дівчина кинула ... Причин завжди купа навалюється, потім остання причина - і людина йде стрілятися", - сказав він.

Козінчук додав, що самогубства бувають, коли порушена або відсутня комунікація у людей і немає підтримки. Якщо з цим буде все в порядку, то не буде і ніяких самогубств.

"Необхідно визнати проблему: у нас є психотравмуюча подія. Друга проблема - ми не хочемо на них (ветеранів АТО - ред.) дивитися. Третя проблема - ми не хочемо питати у фахівців, що робити", - підсумував він.

Повну версію інтерв'ю з експертом читайте в матеріалі "Апострофа": "Захарченко та Плотницкий до війни були невдахами - військовий психолог".