RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Захарченко загрався: стало відомо, звідки у ватажка ДНР з'явилася ідея "Малоросії"

Помічник президента РФ Владислав Сурков, якого називають кремлівським куратором самопроголошених "республік", досить м'яко прокоментував заяву ватажка ДНР про створення "Новоросії", однак Олександру Захарченко це просто так не минеться.

Про це "Апострофу" повідомило джерело, наближене до "керівництва ДНР".

Так, співрозмовник видання зазначив, що Захарченко "загрався" і забув, хто є його куратором.

"Якщо ще донедавна Захарченко намагався підлаштуватися під Суркова, то вже зараз він намагається танцювати під дудку нових кураторів. Як бачимо, Кремль в особі радника президента намагається всіма силами впихнути ДНР-ЛНР до складу України. А Захарченко йде зараз зовсім іншим шляхом, шлях, який йому вказав новий шеф", - відзначило джерело.

За його даними, коріння заяви Захарченко беруть початок від проекту "Новоросія", який свого часу активно просував екс-нардеп Олег Царьов і який в кінці 2016 року дістав нині покійний екс-ватажок ЛНР Валерій Болотов.

При цьому варто відзначити, що в серпні 2014 року Болотов втік до Москви. Перед смертю (в січні 2017 року) він активно спілкувався з Захарченко.

"Обговорювалася ідея відродження "Новоросії". Захарченко був прихильником Болотова, підтримував його ініціативи. До речі, Валерій Дмитрович не приховував своїх партнерських відносин з Захаром, він був упевнений, що той підтримає його починання. Природно, не за просто так, Захарченко обіцяли керівну посаду, а це, як розумієте, чималі гроші", - уточнило джерело.

Він додав, що після смерті Болотова проект "Новоросія" довелося відкласти. Тепер на зміну йому прийшов проект "Малоросія", але за нього Захарченко доведеться заплатити життям.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ватажок ДНР знайшов собі нових кураторів: Захарченко викликають на килим до Москви".