RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бойовики вночі відкрили масивний вогонь по позиціях сил АТО з мінометів: штаб повідомив деталі

Українські військові повідомили про чергове загострення в зоні проведення АТО на Донбасі. Незадовго до закінчення попередньої доби, після 18-годинного затишшя, бойовики активізувалися на всіх напрямках.

Про це повідомляється в повідомленні прес-центру штабу АТО вранці, 25 липня.

"Так, на Луганському напрямку ворог відкривав вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів поблизу Донця, Малинового, Катеринівки, Новозванівки, Станиці Луганської. А близько 21 години група бойовиків, в ході розвідки, намагалася наблизитися до позицій сил АТО біля селища Трьохізбенка. Українські військові вчасно виявили противника і вогнем зі стрілецької зброї змусили відступити", - сказано в повідомленні військових.

На маріупольському напрямку бойовики з гранатометів обстріляли позиції сил АТО в районі Лебединського, Красногорівки, Новотроїцького, Широкиного. Двоє військових отримали поранення в результаті обстрілу зі стрілецької зброї в районі Богданівки. По Красногорівці бойовики били з мінометів 120 і 82 калібру.

"На Донецькому напрямку під мінометним і гранатометним вогнем двічі виявилися українські опорні пункти поблизу Авдіївки і на шахті Бутівка. Крім того, о 21 годині бойовики з гранатомета били по силам АТО в районі Світлодарська. В результаті цього обстрілу наш військовий отримав поранення", - повідомляють в штабі.

Через вогонь у відповідь супротивник зазнав втрат в живій силі і озброєнні.

Всього за добу зафіксовано 27 випадків порушення режиму припинення вогню.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про застосування бойовиками нових реактивних систем залпового вогню.