RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Федералізації не уникнути: стало відомо, чим закінчилися для України останні переговори по Донбасу

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що переговори лідерів країн-учасниць "нормандської четвірки" стали поштовхом в просуванні даного формату переговорів по Донбасу.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Судячи з усього, вони розділили проблему - спочатку вирішили зайнятися проблемою Донбасу, а Крим вивели за рамки повністю. Питання Криму взагалі не обговорювалося", - зазначив експерт.

За словами Жданова, Україну восени нас чекає новий сезон федералізації країни. Так, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон підкреслили, що потрібно виконати всі аспекти Мінських домовленостей - політичні, соціальні, військові.

"Послідовність вони не уточнили. Але в політичних пунктах є зміни до Конституції країни з наданням особливого статусу окремим територіям Донецької і Луганської областей, амністія учасникам бандформувань, проведення виборів після зміни Конституції. У будь-якому випадку якщо ми йдемо на виконання Мінських домовленостей, що підтвердив наш президент, федералізації країни не уникнути", - уточнив військовий експерт.

Жданов нагадав, що в своєму виступі Ангела Меркель звернула увагу на те, що Україні потрібно відновити торгово-економічні зв'язки з окупованими територіями і треба сідати за стіл переговорів.

"Цією телефонною розмовою ми визнали, що у нас громадянська війна. Визнали, що виходом з цієї війни є федералізація - зміна Конституції. І ми підтвердили готовність виконувати це", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Заходу все одно, як вирішиться проблема Донбасу, але Порошенка змусять виконати "Мінськ" - військовий експерт".