RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

Треба бути напоготові: військовий експерт оцінив загрозу терактів в Україні до Дня Незалежності

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що в Україні до Дня Незалежності можуть статися різного роду провокації.

Про це він повідомив в блозі на "Апострофі".

"Будуть. Варто чекати. Оскільки ситуація в політикумі не найкраща на сьогодні. Найближчим часом має відбутися зустріч глав МЗС країн-учасниць "нормандського формату". Коли ми торкаємося теми Донбасу або АТО, то у нас або ескалація на фронті, або якісь теракти в країні", - зазначив експерт.

За словами Жданова, День Незалежності в Україні, швидше за все, не пройде спокійно. Разом з тим, він зазначив, що українці - нація миролюбна, і в країні немає такого запиту на тероризм, як у Російській Федерації або країнах Близького Сходу.

"У нас же особливого протистояння в суспільстві немає - є прихильники однієї і іншої думки. Але такого, щоб підривати людей в громадських місцях, у нас, на щастя, немає", - підкреслив він.

Експерт додав, що погано, що в Україні не ведеться профілактична робота, щоб люди розуміли суть терористичної загрози.

"Нам треба звикати, що ми живемо з таким агресивним сусідом, і якщо ми не йдемо в бік Російської Федерації, а рухаємося на Захід, то в будь-якому випадку у нас буде протистояння. Десь воно буде загострюватися, десь згладжуватися, але буде", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Заходу все одно, як вирішиться проблема Донбасу, але Порошенка змусять виконати "Мінськ" - військовий експерт".