RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Відомий кримськотатарський журналіст назвав кроки, якими Україна може прискорити повернення Криму

Заступник генерального директора єдиного кримськотатарського телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв розповів, як Україна могла б прискорити повернення окупованого Росією Криму.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, зокрема, можна було б створити уряд у вигнанні на базі представництва президента в Криму, де будуть ключові міністри і прем'єр.

Муждабаєв підкреслив, що кримські татари, які в 2014-му році не брали участь у незаконному референдумі, терплять репресії. Так, 43 людини зникли безвісти.

"І за ці три з гаком роки навіть корінним народом України Верховна Рада не визнала кримських татар! Що ще потрібно? Нас посмертно визнають коли-небудь корінним народом?! Коли нас виженуть з Криму зовсім? Десятки тисяч вже поїхали, РФ репресіями і погрозами зачищає від нас нашу батьківщину", - сказав він.

Журналіст вважає, що для України настав унікальний момент, коли вона може змінити Конституцію і зробити Крим автономією кримських татар в складі України.

"Цей крок означав би, що Крим - назавжди в складі України. Це неможливо ніяк змінити. Меджліс же підкреслює це", - додав Муждабаєв.

Він уточнив, що на сьогоднішній день влада практично нічого не робить, і це вже дуже помітно.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Тему Криму штучно замовчують, все більше людей вважає, що нас продали - Айдер Муждабаеєв".