RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розвідка дізналася про масові облави на бойовиків-дезертирів на Донбасі

Російське військове командування на Донбасі ввело в дію план "Кільце" для пошуку і затримання російських найманців, які самовільно залишили військові частини.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російське окупаційне командування вживає заходів з пошуку та затримання російських найманців, які самовільно залишили військові частини 1 і 2 АК ЗС РФ. На території Донецької та Луганської областей введений в дію план "Кільце", який передбачає виставлення додаткових блокпостів на автомобільних дорогах і вздовж неконтрольованої ділянки державного кордону України з РФ", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що співробітникам "МВС" так званих "республік", які будуть залучатися до реалізації плану, дозволено відкривати вогонь на ураження в разі невиконання їхніх вимог.

Разом з тим в ГУР підкреслили, що погіршення ситуації з грошовим забезпеченням спонукає особовий склад російських окупаційних військ до пошуку альтернативних джерел збагачення.

"Військовослужбовці однієї з військових частин 2 АК ввели порядок передачі обладнаних передових позицій під час ротації за грошову винагороду - "такса" за один бліндаж (блокпост) становить 10 тис. російських рублів. У разі відмови новоприбулого підрозділу оплатити "комфорт" фортифікаційне обладнання знищується шляхом підриву", - додали в розвідці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розвідка дізналася про підготовку ФСБ глобальної зачистки ватажків бойовиків на Донбасі.