RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Експерти оцінили перспективи судових позовів України проти Росії через будівництво Керченського моста в Крим

Розгляд нових судових позовів України проти Росії з питання будівництва Керченського мосту в окупований Крим може затягнутися.

Про це "Апострофу" повідомили експерти.

Так, наприклад, у вересні минулого року Україна ініціювала позов проти Росії в зв'язку з порушенням РФ конвенції ООН з морського права. Тільки в травні 2017 року, через 9 місяців, арбітраж ООН виніс процедурне рішення за позовом, згідно з яким судові дебати з Росією триватимуть до вересня 2019 року.

"Такого роду суперечки між державами швидко не вирішуються. Немає таких судових інстанцій, які могли б швидко розглянути такий спір, тому потрібно бути реалістами", - зазначив юрист в області морського права Міжнародної юридичної служби Артур Ніцевич.

Разом з тим, він підкреслив, що, незважаючи на довгу судову процедуру, Україна має непогані шанси на рішення в свою користь.

"Але це - питання доказової бази, наскільки зможуть обґрунтувати збитки і в яких сумах. Ще три роки тому ми попереджали про те, що Росія напевно захоче контролювати самостійно Керченську протоку і здійснювати весь контроль над Азовським морем. Схожа ситуація була не тільки в Україні" , - уточнив він.

Крім того, залишається питанням, чи буде Росія виконувати судове рішення.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Як Росія "віджимає" у України Азовське море".