RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Спрацювала на спецслужби РФ: волонтер висунув гучне звинувачення на адресу Савченко

Координатор волонтерської групи "Патріот" Олег Котенко вважає, що нардеп Надія Савченко виконує спецоперацію російських спецслужб.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Поясню, чому. Згадаймо кінець 2016 року, коли оголосили про обмін 25 на 50: ми віддаємо 25 осіб, а забираємо 50 осіб наших військових. У Мінську було прийнято рішення, "нормандська четвірка" підтвердила... І тут з'являється Надія Савченко", - зазначив волонтер.

Він нагадав, що нардеп зустрічалася в Мінську з ватажками так званих ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

"Там з'являється ще й Володимир Рубан. Як вони всі одночасно туди потрапили? Значить, хтось над цим всім стояв. Коли там засвітилися ще двоє людей з ФСБ, то все відразу стало зрозуміло. Але було неясно, а для чого все це робиться? ... Тому в Москві було прийнято рішення поки нічого не проводити, ніяких обмінів. Поховали всі надії", - додав Котенко.

За його словами, на лютий-початок березня готувався новий обмін, але Надія Савченко разом з Рубаном поїхали на Донбас, що стало протидією переговорному процесу.

"Потім Савченко та Рубана відсторонили від цих процесів, але справа була зроблена. Ми готувалися до нового великого обміну, але ввели санкції проти Росії", - уточнив волонтер.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Звільнення українських полонених на Донбасі залежить від однієї людини - волонтер".