RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Український волонтер розповів про роль Медведчука в обміні полоненими

Координатор волонтерської групи "Патріот" Олег Котенко розповів про значні зміни, які відбулися в обмін полоненими.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Початок було приголомшливо красивим: в кінці грудня (2014 року, - ред.) проводимо великий обмін, в кінці лютого (2015 року, - ред.) проводимо ще один обмін. І я подумав, що все начебто нормально", - говорить Котенко.

Він підкреслив, що після цього "різко все закінчилося", і додав, що це не залежить від представника України в Мінську з питань гуманітарного характеру щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Віктора Медведчука.

"Я ж прекрасно розумію, що якби Медведчук вирішував питання на даний період часу, то, напевно, всі були б вже вдома. Просто йому не дають можливості вирішувати в Москві. І не тому, що він поганий чи хороший хлопець, а тому, що він, як я думаю, виконує волю Москви. Йому сказали "ні", значить – ні, йому скажуть "так", значить – так", - сказав волонтер.

Також він заявив, що в 2014 році Медведчук посприяв тихому обміну полонених російських солдатів, які воювали на Донбасі.

"За одного росіянина можна було брати 10 осіб – це мінімум. І 15, і – я знаю навіть – 16 осіб вдавалося забирати в той момент, тільки при повній конфіденційності", - додав Котенко.

Читайте повну версію інтерв'ю з Олегом Котенком: "Звільнення українських полонених на Донбасі залежить від однієї людини".