RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Заява NYT про зв'язок ракетної програми КНДР з Україною: з'явився коментар "Південмашу"

Факти, викладені в The New York Times про те, що двигуни для міжконтинентальних балістичних ракет КНДР могли бути поставлені "Південним машинобудівним заводом імені А. М. Макарова" ("Південмаш"), не відповідають дійсності.

Про це йдеться в заяві "Південмашу".

Зазначається, що "Південмаш" не тільки не є основним виробником ракет для Росії, але і взагалі не поставляє в РФ ракети, їх деталі, а також ракетні двигуни.

Також підкреслюється, що "Південмаш" ніколи не мав і не має ніякого відношення до ракетної програми КНДР, а ракети та ракетні комплекси військового призначення в роки незалежності України підприємством не проводилися і не виробляються. Єдиний серійний двигун, який "Південмаш" постачав на експорт (РД-843 в Італію для європейської ракети-носія "Вега"), призначений для запуску і роботи в умовах відкритого космосу, і він не може використовуватися в балістичних ракет військового призначення.

В підприємстві додали, що "Південмаш" повністю відповідає вимогам Режиму контролю за ракетними технологіями, учасником якого Україна є з 1998 року.

Як повідомляв "Апостроф", статтю The New York Times про можливі постачання Україною двигунів для ракет КНДР прокоментував і секретар РНБО Олександр Турчинов.