RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

NYT дізналося про зв'язок ракетної програми КНДР з Україною

Навчальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР, яка може вражати цілі на території США, став можливий завдяки покупці на чорному ринку потужних ракетних двигунів, які, імовірно, були зроблені на українському заводі, яке має історичні зв'язки з ракетною програмою Росії.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на експертний аналіз Міжнародного інституту стратегічних досліджень (International Institute for Strategic Studies).

Відзначається, що даний аналіз може пояснити, чому Північна Корея досягла успіху в запуску міжконтинентальної балістичної ракети після цілої низки невдач.

Аналітики після вивчення фото глави КНДР Кім Чен Ина, який оглядав нові ракетні двигуни, прийшли до висновку, що вони схожі на двигуни часів СРСР. Ці двигуни були настільки потужними, що одна ракета могла доставити 10 термоядерних боєголовок на інший континент.

Експерти вважають, що північнокорейські ракетні двигуни могли бути зроблені на "Південному машинобудівному заводі" імені А. М. Макарова (Південмаш), який розташований в місті Дніпро.

"Ймовірно, ці двигуни прийшли з України, можливо, незаконно. Велике питання в тому, скільки у них є, і допомагають їм тепер українці. Я дуже переживаю", - говорить експерт Майкл Еллеман.

Також американські експерти сумніваються, що президент України Петро Порошенко знає і тримає під контролем все, що відбувається на "Південмаші". Крім цього відзначається, що сам "Південмаш" зараз переживає не найкращі часи щодо кількості замовлень продукції.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Костянтин Боровий заявив про причетність РФ до надання допомоги КНДР зі створення ядерної зброї.