RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

У Міносвіти зробили заяву щодо скандалу з поїздкою українських школярів в Росію

У Міністерстві освіти і науки прокоментували скандал з поїздкою українських школярів в Російську Федерацію.

Про це заявив журналістам 17 серпня заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, повідомляє "Українська правда".

"Зараз канікули, вчителі у відпустках. Коли відбуваються ці поїздки - ми дізналися про одну і сподіваємося, що інших немає - ми не можемо сказати, що громадяни України не відвідують Росію, кордон не є закритим, і ми не можемо і не маємо права забороняти такі поїздки, тому що це відбувається поза освітньою системою, це відбувається за домовленістю з батьками, і батьки приймають те чи інше рішення", - пояснив він.

Хобзей додав, що Міносвіти звернулося з цього приводу до відповідних служб, зокрема в СБУ, щоб вони дали правову оцінку цього випадку.

Заступник міністра повідомив, що відомство з'ясувало особистість української вчительки, яка повезла дітей в Росію.

"Це - пані Новікова. Вона працює в одній з київських шкіл, давно працює викладачем російської мови. Вона має неповне навантаження", - розповів він.

За словами чиновника, дирекція школи, де працює Новикова, "нічого поганого про неї не говорить", її називають хорошим викладачем, який "сумлінно виконує свої обов'язки".

Хобзей сказав, що міністерство намагалося зв'язатися з вчителькою, але не змогло.

"Напевно, вона зараз перебуває разом з дітьми (в Росії - ред.). Коли повернеться, ми спробуємо все з'ясувати", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з України видворили пропагандистку росТБ, яка зняла скандальний сюжет про фестиваль "Бандерштат".