RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Стало відомо про загибель українського військового під Авдіївкою

В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу загинув один український військовослужбовець, ще один отримав поранення. Всього ж бойовики 30 разів порушили перемир'я.

Про це повідомляють у прес-центрі штабу АТО 22 серпня.

Відзначається, що доба в районі проведення АТО завершилися деяким загостренням ситуації. Після 18 години незаконні збройні формування активізували обстріли позицій українських військових, використовуючи здебільшого міномети і гранатомети.

"Основне напруження й надалі зберігається на Донецькому напрямку. В районі Авдіївської промзони бойовики з вечора і майже до опівночі, з різних напрямків, з мінометів, гранатометів, зенітної установки та стрілецької зброї вели вогонь по наших опорних пунктах. У відповідь наші бійці активно застосовували зброю на ураження, накриваючи вогневі засоби противника. В результаті цього протистояння один наш військовий загинув", - сказано в повідомленні військових.

Також наголошується, що бойовики тричі обстрілювали околиці населеного пункту Зайцеве, а по шахті Бутівка за дві години випустили щонайменше 46 хв різних калібрів.

На луганському напрямку противник зі 120-мм мінометів обстріляв позиції військових в районі Кримського і Новотошковки, з великокаліберних кулеметів – укріплення недалеко від Новоолександрівки і Станиці Луганської.

На приморському напрямку бойовики двічі били з 82-мм мінометів по українським укріпленням біля Водяного та Широкіно.

Як повідомляв "Апостроф", військові повідомили про серйозні втрати в результаті загострення в зоні АТО на Донбасі.