RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Німеччині зробили гучну заяву про санкції проти Росії

Держави Європейського союзу і США повинні вдатися до поетапного зняття санкцій з Російської Федерації в міру виконання Москвою умов Мінських угод.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель під час спілкування з громадянами в рамках Дня відкритих дверей уряду, повідомляє "Укрінформ".

"Якщо санкції поступово вводилися, чому вони не можуть бути зняті поступово? Якщо Росія буде робити певні речі", - зазначив він.

За словами дипломата, йому "дуже симпатизує" вихід з угоди, яку уклали глави держав і урядів ЄС про те, що тільки після повного виконання Мінських угод будуть зняті всі санкції.

"Я думаю, що це нереалістично. Розумніше було б бути готовими в разі встановлення цього перемир'я (яке йде першим пунктом угод) і відведення зброї зняти першу частину санкцій, потім подивитися, що ще можна зробити і зняти ще", - підкреслив Габріель.

Як повідомляв "Апостроф", колишній депутат Держдуми РФ, опозиціонер Костянтин Боровий вважає, що заява російського президента Володимира Путіна про скорочення витрат на оборону в 2018 році свідчить про ефективність санкцій Заходу.