RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Викрадення бойовиками ЛНР українця: з'явилися нові дані

У поліції Луганської області підтвердили факт викрадення 22-річного Миколи Пєтухова бойовиками "ЛНР" у районі пункту пропуску "Станиця Луганська".

Відповідне повідомлення розміщено у Facebook спікера Нацполіції в Луганській області Тетяни Погукай.

Вона повідомила, що про незаконне позбавлення волі українця стало відомо зі звернення прокуратури Станично-Луганського району. Під час перевірки інформації правоохоронці встановили, що о 6 годин ранку 31 серпня 22-річного жителя Станиці Луганської викрали бойовики "ЛНР" і позбавили його волі.

Відомості про факт внесено до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Проводиться подальша перевірка.

У той же час радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомив, що на даний момент немає інформації про місцезнаходження Пєтухова.

"Поки ми не знаємо, де знаходиться Микола, як тільки буде інформація, що підтверджує, що він живий, ми будемо говорити конкретно про його долю", - сказав він в ефірі телеканалу 112.

Тандіт додав, після того як спецслужба отримає інформацію про те, що Пєтухов живий і дійсно знаходиться в руках бойовиків "ЛНР", українця внесуть у список для звільнення заручників.

Раніше "Апостроф" повідомляв про викрадення в окупованому Луганську бізнесмена Романа Сагайдака.