RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні розкрили механізм м'якої окупації Білорусі Росією

Військовий експерт Олексій Арестович розкрив механізм м'якої окупації Російською Федерацією Білорусі.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Росія почала велику спецоперацію із захоплення і управління білоруською зовнішньою і внутрішньою політикою. Де-факто - це позбавлення Білорусі суверенітету при збереженні його де-юре і все більше перехоплювання важелів реального управління політикою Білорусі", - зазначив Арестович.

За його словами, окупація - це просто дзвінкий медіатермін, а насправді мова йде про перехоплення управління білоруською політикою.

"Для цього не потрібно застосовувати танки, для цього не потрібно навіть війська перекидати. Це робиться сукупністю засобів, наприклад, найкращий спосіб - це грамотна робота з силовиками. За тим же принципом, як це було проведено в Криму", - уточнив Арестович.

Він вважає, що потрібно звернути увагу на два випадки за цей тиждень: перший - коли українського юнака виманили і викрали на території Білорусі, другий - коли начальник білоруського Генштабу заявив, що на кордоні з Рівненською областю - база "Правого сектора", і тому потрібно проводити навчання.

"Ми можемо констатувати, що представники вищого керівництва силових структур Білорусі є співучасниками російських злочинів. Білоруські силовики зайняли в масі своїй проросійську позицію, принаймні, на рівні керівництва. Тепер можна ставити наступне запитання: а наскільки політика Лукашенко може бути в цьому випадку самостійною?" - додав експерт.

Так, у України замість відносно дружньої держави або, принаймні, нейтральної, можуть з'явитися ворожа держава і військова небезпека на північному кордоні, підсумував Арестович.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "В Америці всі тільки і чекають, щоб Путін ввів війська в Україну - Олексій Арестович".