RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Росії пояснили, у що Путін хоче перетворити війну на Донбасі

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що заява президента Російської Федерації про миротворців на Донбасі вказує на готовність Москви вести курс на заморожування конфлікту на сході України.

Про це він пише у своїй колонці для "Нового времени"."Це показує, що Москва відмовляється від свого вже нереалістичного плану заштовхнути так зване "ЛДНР" в Україну, щоб легалізувати місцевих бандитів і зробити їх політичними діячами країни - те, що нав'язувалася Києву останні два роки. Навпаки, тепер вона готова вести курс на заморожування конфлікту: миротворці на лінії розмежування, фактична, а може навіть формальна, анексія території", - зазначив Піонтковський.

Разом з тим, він підкреслив, що Рада безпеки навряд чи прийме таку пропозицію, враховуючи позицію, яку зайняли США.

"У той же час Путін заявив, що поставки американської летальної зброї Україні можуть спровокувати застосування військової сили на інших територіях. Посилаючись на якісь неіснуючі самостійні збройні сили на Донбасі, а по суті росіян, він мав на увазі не Одесу і Харків, а зони по всьому світу. Наприклад, той же Афганістан, де Росія вже щосили поставляє зброю, поки офіційно не визнаючи, Талібану, з яким борються американці", - уточнив експерт.

Піонтковський додав, що, судячи з усього, зараз Путін не хоче загострити ситуацію на Донбасі, хоча він може грати на різних дошках.

"У тому числі і піти на якусь ескалацію конфлікту. Не для того, щоб дійти до Києва або навіть Маріуполя. А щоб натиснути на Захід, полякати його трошки, щоб схилити його до більш сприятливих для себе умов врегулювання - до того ж заморожування на користь Росії", - уточнив він, додавши, що в такому разі постачання американської летальної оборонної зброї буде здійснено просто негайно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко заявив, що для поліпшення захисту спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі простіше їх озброїти, ніж вводити за бажанням президента Російської Федерації Володимира Путіна окремі військові сили.