RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна відповіла в ООН на пропозицію Росії про миротворців

Постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко заявив, що для поліпшення захисту спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі простіше їх озброїти, ніж вводити за бажанням президента Російської Федерації Володимира Путіна окремі військові сили.

Про це він сказав телеканалу "112 Україна".

Мандат миротворчої місії ООН, у разі розміщення її на всій території Донбасу, не повинен передбачати тільки охорону спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, вважає дипломат.

"Я думаю, що для цього простіше їх озброїти, а не заводити туди ще якісь військові сили, які будуть їх охороняти. Навіщо? Я не можу це зрозуміти", - зазначив Єльченко.

Крім того, дипломат додав, що українська сторона категорично не згодна з позицією президента РФ Володимира Путіна, що розміщення миротворців необхідно погоджувати з підконтрольними Росії бойовиками і терористами ОРДЛО.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах активно обговорюють згоду президента Росії Володимира Путіна на введення миротворчого контингенту ООН на Донбас.

Нагадаємо, Путін пригрозив розширенням конфлікту на сході України у відповідь на поставки зброї США.