RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відомий журналіст поділився історією про свавілля бойовиків ДНР

Бойовики так званої Донецької народної республіки ("ДНР") продали жителю окупованого Донецька "віджатий" автомобіль, а потім забрали його назад.

Про це в своєму блозі повідомив відомий український журналіст Денис Казанський.

"Інформація для нас дуже важлива, оскільки дозволяє зрозуміти, в якому безправному становищі опинилися "звільнені" Росією жителі Донбасу і як над ними знущаються люди, які називають себе захисниками Донбасу", - зазначив він.

Казанський уточнив, що інцидент стався ще в 2015 році. При цьому потерпілий на ім'я Денис два роки намагався добитися справедливості в так званих "судах" та "правоохоронних органах" "ДНР", але виявилося, що "поліція ДНР" заодно з злочинцями.

"Просто бісить весь цей цирк! На кожному розі кричать, як у "ДНР" все добре, як в Україні погано, а самі, с*ки, що творять! Я ж не мажор, тачку мені ніхто не подарував, це простий "Ланос", а не "Мерс" якийсь! Навіщо ви, тварюки, у простих людей відбираєте!", - заявив Денис.

Так, в березні 2015 він за дорученням купив 6-річний Ланос в іншого донеччанина - Олександра Підгірника за 3500 доларів. Через місяць Головченко побачив Підгірника у військовій формі в компанії "Гіві" і інших бойовиків "ДНР", після чого закралися підозри з приводу походження машини.

Документи виявилися підробленими. Експертиза дала висновок, що бланк техпаспорта оригінальний, але записи в ньому нанесені струменевим принтером, в порушення процедури.

При цьому "поліція ДНР" вилучила в якості речових доказів документи і машину, але не видала Денису ніяких протоколів або розписок про вилучення транспортного засобу. Порушувати кримінальну справу про шахрайство і притягати до відповідальності Підгірника поліція відмовилася, натомість справу порушили тільки за фактом підробки бланка.

"Але самий кайф в тому, що автомобіль у людини в "МВС ДНР" просто забрали і перереєстрували на себе!" - підкреслив Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в СБУ розповіли, скільки цивільних і військових пропали безвісти на Донбасі.