RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Країна ЄС висунула Україні гучне звинувачення

Уряд Угорщини висловив рішучий протест проти нового закону "Про освіту", прийнятого Верховною Радою.

Про це йдеться на урядовому порталі Угорщини.

"Україна вдарила Угорщину в спину, внісши поправки в закон про освіту, який сильно порушує права угорської меншини", - сказав міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сіджарто угорському інформаційному агентству MTI з Таллінна, де він знаходиться на неофіційній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Міністр Сіджарто зазначив, що, на його думку, однією з найбільш важливих тем на порядку денному зустрічі міністрів були поправки в закон України про освіту, який був прийнятий в новій редакції на цьому тижні.

Закон, на думку угорського уряду, прийнятий всупереч Конституції України і є "безпрецедентним порушенням щодо прав меншин, в тому числі угорців", яких в Україні проживає близько 150 тисяч чоловік.

Повідомляється, що відтепер мову національних меншин дозволяється вчити тільки в дитячих садах і початкових класах. Це є порушенням основних прав меншин і міжнародного договору про угорсько-українське добросусідство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 5 вересня, Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №3491 - "Про освіту".