RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вибух авто в центрі Києва: журналіст розкрив деталі біографії загиблого чеченця, який воював в АТО

Журналіст Юрій Бутусов розповів деталі біографії Тимура Махаурі, який служив в АТО і загинув 8 вересня під час вибуху авто в центрі Києва.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема він зазначив, що Махаурі був особистим ворогом глави Чечні Рамзана Кадирова. У період з 1999 по 2000 роки брав участь в бойових діях проти російських військ в Республіці Дагестан, отримав вогнепальне поранення. У 2008 році брав безпосередню участь в грузино-російській війні на боці Грузії. На нього давно "полювали" російські спецслужби. Всього було скоєно 3 замахи на вбивство, в тому числі 08 березня 2009 року в Тбілісі шляхом підриву в під'їзді житлового будинку.

За даними джерел в правоохоронних органах Грузії, Махаурі був особистим другом екс-міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Лордкіпанідзе. Був співробітником спецслужб Грузії, виконував завдання керівництва цієї країни.

"Є інформація, що Махаурі співпрацював з МЗС України в питанні звільнення українських заручників Олега і Наталії Малаєвих, захоплених в Сирії одним з угруповань бойовиків, через свої контакти з чеченською діаспорою в цій країні", - написав Бутусов.

За даними народного депутата Дмитра Лінько, який був близько знайомий із загиблим, Махаурі брав участь в бойових діях проти військ Башара Асада і російського контингенту в Сирії.

"Судячи з почерку, вбивство Махаурі - це чергова операція російської терористичної організації в Києві. Почерк - аналогічний вбивству полковника, начальника управління спецрезерву ГУР МО Максима Шаповала, полковника контррозвідки Олександра Хараберюша, і вбивства журналіста Павла Шеремета. Махаурі був знаковою мішенню - учасник чотирьох воєн проти Росії, учасник антиросійського підпілля ", - вважає Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", під час вибуху у Києві постраждала відома модель на ім'я Наталя.