RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Саакашвілі зробив несподівану заяву про свій український паспорт: опубліковано відео

Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що його український паспорт вилучили співробітники Національної поліції в пункті пропуску "Шегині".

Про це він сказав у понеділок, 11 вересня, на брифінгу у Львові, повідомляє "Обозреватель".

Так, Саакашвілі заявив, що перейшов польський кордон з легальним українським документом, який проштампували польські прикордонники.

"Прийшов до українців, як передбачає закон, дав паспорт, щоб вони відмовили або прийняли, а вони сказали: "Ми ваш паспорт брати не будемо", - розповів він.

Політик заявив, що українська сторона відмовилася прийняти заяву про додатковий захист в пункті пропуску "Шегині", після чого натовп "вніс його на руках в Україну", а паспорт він залишив в автобусі.

"Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт", - сказав він.

Разом з тим, Саакашвілі заявив, що у нього "немає ніяких таємних планів" і він має намір незабаром почати "їздити по країні і говорити з людьми".

"Я повернувся в Україну, щоб піти в суд і захистити свої права. Я повернувся в Україну, тому що я вважаю, що у мене є обов'язки. Я готовий без будь-якої патетики віддати життя за цей народ", - заявив він.

Він також назвав своє перебування в Україні легальним.

Про те, як Саакашвілі повертався в Україну, читайте в матеріалі "Апострофу": "Як Саакашвілі повернувся в Україну: хроніка подій, фото і відео".